fbpx

Atunci când vine vorba despre expedierea coletelor grele, trebuie să fii sigur că alegi o companie de curierat care îți oferă eficiența și fiabilitatea pe care le cauți. Indiferent că reprezinți o afacere mică sau de mari dimensiuni, expedierea coletelor grele este o provocare.

Cu toate acestea, există anumite strategii și recomandări care pot face ca procesul de livrare a coletelor grele să fie eficient. În cele ce urmează, vom explora 7 dintre cele mai importante recomandări de care să ții cont pentru o expediere eficientă și convenabilă.

1. Fii cât mai precis

Este inevitabil. Expedierea coletelor grele și voluminoase va fi inevitabil mai costisitoare. Așa că ultimul lucru pe care ți l-ai dori este să te confrunți cu taxe suplimentare. Cum faci să le eviți?

Este foarte important să fii cât mai precis atunci când accesezi serviciul de livrare. Dacă articolul trimis depășește chiar și cu puțin greutatea și dimensiunile declarate, poți fi supus unor taxe suplimentare sau poți risca să nu fie livrat coletul. PTT Express este deschis să-ți ofere soluții personalizate de costuri, avantajoase pentru tine, așa că îți recomandăm să fii precis cu privire la dimensiunea și greutatea coletelor.

2. Folosește ambalaje sigure

La fel ca în cazul livrărilor standard, este important să iei în considerare etapele de tranzit prin care trece coletul în călătoria sa către destinatarul final. Coletul va fi cel mai probabil sortat și manipulat în repetate rânduri înainte de a fi transportat alături de alte colete.

Dacă vrei să livrezi cu PTT Express, este nevoie ca marfa trimisă să fie ambalată corespunzător și în conformitate cu greutatea și volumul coletului. Ca măsură de precauție, îți recomandăm să ambalezi marfa și în cutii de carton cu dublu strat. Astfel, coletele vor avea mai puține șanse să sufere deteriorări.

3. Citește condițiile generale ale livrării

Cum ar fi ca după ce ai consumat timp și efort să pregătești marfa, să afli că ceea ce trimiți se află pe lista de obiecte interzise? Îți recomandăm ca la începutul oricărei colaborări cu o companie de curierat pentru colete grele, să citești cu mare atenție condițiile generale ale livrării. Acolo vei descoperi lista de obiecte interzise, reguli pe care trebuie să le respecți pentru a nu fi taxat suplimentar și alte condiții de care să ții cont.

Poți găsi aici condițiile generale ale livrării pentru PTT Express. Pentru alte nelămuriri sau întrebări, echipa noastră de customer service îți stă la dispoziție.

4. Tracking online

Cu acces la urmărirea online a coletului greu, vei putea să monitorizezi progresul expedierii tale pe măsură ce își face drum către destinație. De aceea, e important să alegi întotdeauna o companie de curierat sigură, care îți poate pune la dispoziție această opțiune.

La PTT Express ai opțiunea de AWB tracking ca atât tu, ca expeditor, cât și destinatarul să știți în orice moment unde se află coletul. Pentru orice semn de îngrijorare, echipa noastră este proactivă și gata să te ajute pentru a duce la bun sfârșit expediția.

5. Restricțiile curierului pentru dimensiune și greutate

Dacă poți sau nu să trimiți un colet mare sau greu depinde, desigur, de curierul pe care îl alegi. Unii curieri pot avea restricții de dimensiune și greutate stabilite pentru serviciile lor, așa că este foarte important să faci o cercetare în acest sens pentru a te asigura că îți alegi expedierea corect. La PTT Express, un colet este încadrat la livrarea de colete grele atunci când acesta depășește greutatea de 31.5 kg.

6. Compararea curierilor

Nu te grăbi cu alegerea partenerului de livrare colete. Începe cu o cercetare în domeniu și vezi care este compania care oferă serviciile și condițiile de care ai tu nevoie la prețul corect.

PTT Express îți poate veni în ajutor cu soluții personalizate de cost. Contactează-ne și vom discuta caracteristicile expedierilor tale pentru a-ți stabili un preț corect.

7. Livrare door-to-door

Atunci când trimiți colete grele și voluminoase, ultimul lucru pe care ți l-ai dori este să trebuiască să-l muți tu sau destinatarul de undeva. Asigură-te că livrarea va fi trimisă până la sediul clientului pentru mai multă eficiență.

Livrarea de colete grele și voluminoase poate fi o provocare pentru orice fel de companie. dar ea devine mai accesibilă cu partenerul potrivit de livrare. Contactează-ne și hai să discutăm despre opțiunile potrivite pentru afacerea ta!

Data publicării articolului aprilie 16, 2024 11:02 am, data updatării acestuia aprilie 16, 2024 11:02 am
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express