fbpx

Ce înseamnă produs resigilat -Caracteristici, avantaje și dezavantaje - pttexpress.ro

Din ce în ce mai mulți clienți optează pentru produse resigilate – această alegere se bazează, de regulă, pe câteva criterii importante. Așadar, pentru a-ți da seama dacă astfel de articole sunt potrivite pentru tine, trebuie să cunoști, mai întâi, caracteristicile acestora, dar și avantajele sau dezavantajele pe care ți le oferă. Astfel, dacă vei avea la îndemână toate informațiile utile, vei putea lua decizia potrivită pentru tine, luând în calcul toate detaliile pe care le consideri esențiale.

1. Ce înseamnă produse resigilate?

Contrar părerii generale, produsele resigilate sunt produse noi, care nu au fost folosite anterior de către alți utilizatori – prin urmare, ele nu au fost reparate sau recondiționate în prealabil. Starea lor este optimă, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere funcțional. Practic, diferența constă în faptul că articolele respective au avut ambalajul original desfăcut, fie pentru a fi expuse în showroom, fie din cauza faptului că un cumpărăror le-a returnat înainte de a le utiliza. Însă, pentru a nu avea surprize neplăcute, comerciantul are datoria de a semnala orice potențială modificare ce poate fi adusă aspectului pe care îl are produsul respectiv. 

De regulă,  sunt diverse motive pentru care un produs poate deveni resigilat. Iată care sunt cele mai frecvente cauze:

  • Cumpărătorul nu a fost mulțumit de produsul achiziționat
  • Clientul nu consideră că raportul calitate-preț este unul optim
  • Comerciantul a decis să expună produsul în showroom
  • Cumpărătorul a considerat că produsul prezintă diferențe estetice față de imaginile online
  • Produsul a fost fotografiat pentru a fi pus la vânzare pe site
  • Articolul a fost supus unor testări sau verificări oficiale, realizate de către tehnicieni autorizați
  • Produsul a necesitat o resigilare, din cauza unui transport defectuos.
Ce înseamnă produse resigilate? - pttexpress.ro

2. Produse resigilate – Păreri, avantaje și dezavantaje

Atunci când vine vorba despre produsele resigilate, există, în general, păreri împărțite. Din acest motiv, pentru a-ți putea formula o părere proprie, este recomandat să analizezi cu atenție câteva avantaje și câteva dezavantaje. Iată care sunt factorii semnificativi pe care trebuie să-i iei în calcul:

Unul dintre avantajele cele mai importante constă în faptul că, de regulă, un produs resigilat este mai ieftin decât unul complet nou. Diferența de preț poate fi de până la 50% – de aceea, mulți clienți preferă să se orienteze către astfel de oferte avantajoase. În plus, este bine de știut că un astfel de produs este verificat înainte de a fi pus din nou pe piață – prin urmare, funcționalitatea optimă este asigurată. De asemenea, alte avantaje sunt reprezentate de faptul că și produsele resigilate beneficiază de garanție și de posibilitatea de retur – astfel, te poți bucura de aceleași beneficii ca la achiziționarea unui articol nou, în ambalaj original. Uneori, în funcție de cel care comercializează articolul, ți se poate oferi posibilitatea de a achiziționa produsul resigilat în rate. Chiar dacă vei opta pentru o astfel de variantă, vei avea parte de un serviciu de livrare standard, pus la dispoziție de către magazinul de unde vei cumpăra respectivul produs. Dacă ești owner-ul unui business și vei livra tu un articol de acest gen, este important să știi toate regulile pe care trebuie să le respecți pentru a împacheta obiectul în mod corespunzător. 

În anumite cazuri, te poți întâlni și cu anumite dezavantaje, pe care este bine să le iei în calcul înainte de a lua decizia cea mai bună pentru tine. Anumite articole pot prezenta mici zgârieturi sau urme de utilizare, din cauza manipulării anterioare sau a modului în care primul cumpărător a desfăcut ambalajul original și a testat produsul. Bineînțeles, totul depinde de tipul de obiect pe care vrei să-l achiziționezi – există situații în care factorul estetic este important și nu poate fi ignorat, dar există și articole al căror aspect nu este esențial. 

Produse resigilate – Păreri, avantaje și dezavantaje - pttexpress.ro

În concluzie, fie că ești un business owner, fie că ești client, este important să știi ce sunt produsele resigilate și prin ce se caracterizează acestea. Astfel, vei putea să iei o decizie potrivită pentru tine și vei putea acționa în consecință, punând în balanță toate elementele și detaliile semnificative. Ia în considerare avantajele și dezavantajele, evaluându-le individual, din toate punctele de vedere.

Data publicării articolului ianuarie 13, 2023 2:12 pm, data updatării acestuia ianuarie 13, 2023 2:12 pm
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express