fbpx

Serviciile de curierat nu au fost niciodată mai indispensabile ca în zilele noastre. Restricțiile și măsurile de precauție impuse de condițiile pandemice au favorizat apariția unor alternative de livrare avantajoase, la domiciliu sau în străinătate, pentru o gamă largă de produse, lucru de care atât marile companii, cât și cumpărătorii au profitat din plin. 

Industria a devenit tot mai digitalizată și accesibilă unui număr larg de persoane fizice și juridice, motiv pentru care tot mai mulți producători sau furnizori, indiferent de nișă, iau în calcul facilitarea livrării propriilor produse și posibila extindere a afacerii dincolo de granițe. Acest articol prezintă importanța serviciilor de curierat în industria farmaceutică, beneficiile conexe, cât și restricțiile implicate în funcție de conținutul medicamentelor.

Criza sanitară a dus la formarea unor cozi interminabile pentru medicamente și alte consumabile medicale, mai ales din cauza restricționării numărului de clienți în incinta farmaciei. Din aceste motive, expedierea produselor medicamentoase de către o firmă de curierat a devenit varianta cea mai eficientă atât pentru clienți, cât și pentru personalul medical sau pentru distribuitori.

1. Avantajele expedierii medicamentelor prin servicii de curierat

Beneficiile livrării medicamentelor prin curier sau poștă pot fi analizate atât din perspectiva furnizorului, cât și a clientului. Pentru farmacii sau alți distribuitori autorizați, apelarea la servicii profesionale de curierat înseamnă consolidarea relațiilor cu clienții fideli, cât și atragerea unei noi clientele și maximizarea profitului prin extinderea serviciilor la nivel național. Odată ce serviciile companiei sunt digitalizate, comenzile pot fi gestionate mult mai ușor prin intermediul aplicației software de coletărie, clienții nu vor mai fi intimidați de cozile din farmacii și vor avea acces mult mai ușor la ultimele oferte. 

Mai multe vânzări, mai mult profit, mai multe oportunități de investiții și de dezvoltare a afacerii. Este totodată soluția ideală pentru pacienții care nu se pot deplasa sau care au nevoie urgentă de medicamentele prescrise de medic, sau care pur și simplu sunt mai comozi și nu dispun mereu de timpul necesar pentru a merge fizic la farmacie.

2. Condiții și reglementări privind livrarea medicamentelor

În momentul livrării medicamentelor (cu sau fără prescripție) prin intermediul unei firme de curierat, există anumite informații care trebuie precizate de către expeditor și anume: tipul și cantitatea de medicamente, substanțele folosite în compoziția medicamentului (a se menționa dacă acestea pot provoca dependență) și dacă este sau nu eliberat pe bază de rețetă. 

Dacă produsele vor fi expediate în afara țării, expeditorul are obligativitatea de a verifica dacă medicamentul conține substanțe aprobate de statul în cauză. De obicei această operațiune este efectuată de cadre medicale autorizate, de exemplu medicii, dar există și situații în care membrii ai familiei sau alți intermediari îți pot trimite medicamentele eliberate pe bază de prescripție. 

Este însă bine să verifici reglementările în vigoare ale țarii de livrare, fiindcă unele produse medicamentoase livrate prin curierat internațional pot fi supuse unor restricții mai riguroase.

3. Metodele de ambalare corectă a pachetelor care conțin produse medicamentoase

Dacă ești persoană fizică și trebuie să trimiți cuiva medicamente eliberate pe bază de prescripție, asigură-te că acestea sunt împachetate corespunzător pentru a evita deteriorarea conținutului sau livrarea la o destinație greșită. Înainte de a așeza medicamentele ce urmează a fi expediate în cutie, înfășoară-le bine într-o folie cu bule astfel încât să acoperi întregul pachet. Odată ce ai pus produsele în cutie (de preferat una din carton dur), adaugă materiale de umplere și de amortizare, precum cele spumoase, pentru a păstra în siguranță conținutul coletului. Sigilează cutia cu bandă adezivă rezistentă și coletul este gata pentru livrare!

4. Cine trebuie să aibă în vedere livrarea medicamentelor la domiciliu

Expedierea produselor medicamentoase prin intermediul serviciilor de curierat prezintă beneficii majore pentru tot mai mulți pacienți, lucru care este favorabil și pentru furnizorii care doresc să-și mărească clientela. Persoanele care tind să apeleze în mod regulat la serviciile de livrare a medicamentelor pot fi împărțite în mai multe categorii:

Pacienții cu afecțiuni cronice: Aici intră persoanele care se recuperează în urma unor intervenții chirurgicale sau care au afecțiuni cardiovasculare, locomotorii, respiratorii, diabet etc. și care nu se pot deplasa până la farmacie pentru a-și procura medicamentele necesare. Serviciile de livrare pot asigura acestei categorii de clienți produsele necesare atunci când au nevoie, rapid și fără efort.

Persoanele cu program aglomerat: Știm că de cele mai multe ori viața personală și cea profesională abia mai lasă loc și de rezolvarea micilor comisioane. Mulți amână cumpărăturile, chiar și cele necesare, atunci când nu au suficient timp la dispoziție, de aceea majoritatea preferă să li se livreze produsele de care au nevoie direct la locul de muncă sau la domiciliu.

Persoanele care țin la discreție: Există situații în care pacienții nu vor să meargă personal să ridice o prescripție sau să ceară anumite medicamente într-un spațiu public precum farmacia. Sunt persoane care nu vor să-și dezvăluie condiția medicală, mai ales când în spatele lor se află și alți clienți nerăbdători. 

Livrarea medicamentelor prin curier este, prin urmare, o opțiune demnă de luat în considerare. Persoanele fizice au nevoie de confort și intimitate, în timp ce companiile producătoare vor să acopere o categorie tot mai largă de clienți. Este o soluția perfectă pentru ambele părți!

Data publicării articolului mai 12, 2022 10:29 am, data updatării acestuia mai 12, 2022 10:29 am
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express