fbpx
Ce presupune livrarea cu verificare? Aspecte care contează și fac diferența - pttexpress.ro

De câte ori nu ți s-a întâmplat să primești un pachet în care nu se găseau produsele comandate? Pentru un business la început de drum sau în plin apogeu primirea unor produse greșite sau stricate scade eficiența, mai ales că dacă ai comandat la sediul firmei este clar că ai nevoie de ele. Inclusiv pentru persoanele fizice, acest aspect poate fi extrem de frustrant.

Așadar, este important să știi ce presupune livrarea cu verificare și de ce să accesezi acest serviciu pe care majoritatea firmelor de curierat, care livrează atât național, cât și internațional îl pun la dispoziția clienților.

1. Ce presupune livrarea cu verificare?

Cultura verificării coletului la livrare nu este încă 100% cunoscută românilor. Europa de Vest este mai responsabilă în ceea ce privește acest aspect. Poate că este timpul să fie schimbată o parte din mentalitatea românească. Poți verifica pachetul pe care îl primești la livrare dacă firma de curierat îți dă această posibilitate. Fii atent la termenii și condițiile de pe site. Folosirea serviciului de livrare standard sau optarea pentru serviciul de livrare a coletelor cargo de pe site-ul nostru pttextress.ro sunt disponibile odată cu alte servicii importante.

Este foarte important să observi dacă livrarea cu verificare a coletului este inclusă în opțiunea formularului pe care îl completezi la check out, iar dacă cel mai bine ar fi să iei legătura cu firma de curierat sau cu comerciantul pentru a vedea dacă acest serviciu poate fi utilizat. De asemenea, livrarea cu verificare nu presupune sub nicio formă testarea sau probarea produselor găsite în pachet, doar verificarea conținutului din colet.

2. Care sunt avantajele livrării cu verificare a coletelor?

Avantajele livrării cu verificare a coletelor sunt următoarele:

  • Siguranță

Știi ce plătești! Trăim într-o societate aflată într-o viteză de nedescris, dar cu cât acționăm mai mult, cu atât devenim mai eficienți. Eficiența de altfel, este caracteristica de bază a unei companii, indiferent de dimensiunea ei, iar lucrurile cu adevărat importante trebuie să-și găsească timp. Altfel, riști să pierzi bani. Odată cu verificarea coletului la livrare ești sigur că pachetul conține produsele comandate altfel.

  • Responsabilitate

Deși serviciul de verificare a coletului în momentul livrării este opțional, și deci există un cost suplimentar printr-un astfel de procedeu te asiguri că pachetul este complet și nu-i deteriorat. Clienții au la dispoziție cinci minute pentru verificarea vizuală a  coletului (nu tehnică).

  • Eliminarea îndoielilor

Clienții care au început să se obișnuiască cu acest gen de serviciu elimină din îndoielile cu privire la concordanța produsului cu imaginea de pe site-ul online, o problemă destul de rescunoscută, mai ales dacă produsele sunt voluminoase, de obicei electrocasnice și diverse gadget-uri.

  • Consolidarea relației furnizor-client

Adică? Apelarea la serviciile de curierat presupune instant întărirea relațiilor cu clienții, fidelizarea acestora, dar și atragerea unora noi. Astfel, dezvoltarea firmei este asigurată, iar clienții prind încredere în ea. 

De asemenea, în astfel de situații este absolut necesar să folosești AWB-ul pus la dispoziție de către firma de curierat. Acesta este un document obligatoriu care însoțește orice pachet și conține toate datele de identificare ale acestuia și informațiile corecte pentru a ajunge cu bine la destinație.

Printre informațiile conținute de AWB cum ar fi nume, prenume (ale expeditorului și destinatarului), vei găsi și instrucțiuni privind alte servicii, inclusiv livrarea cu verificarea.

În ultimii cinci ani cele mai mari creșteri ale cumpărătuilor online în rândul utilizatorilor de internet din Uniunea Europeană s-au înregistrat în țara noastră, Ungaria, Croația și Cehia ceea ce înseamnă o deschidere a zonei centrale și de est a continentului pentru eficientizare, confort și siguranță.

Data publicării articolului iunie 16, 2022 3:15 pm, data updatării acestuia iunie 16, 2022 3:15 pm
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express