fbpx

Ai o afacere și cauți cea mai bună soluție pentru livrare? Ești nehotărât între opțiunea de a livra în sistem propriu produsele sau a colabora cu o companie specializată de curierat? Livrarea este unul dintre cele mai importante aspecte pentru orice afacere online, aspect ce cântărește mult în relația cu clientul. De aceea, indiferent că ai nevoie de un serviciu de transport colete grele de transport colete grele sau afacerea ta este una cu nevoi specifice, e bine să iei în considerare ambele variante pentru a vedea ce se potrivește companiei tale. 

În acest articol, vom explora aspectele colaborării cu o companie de curierat versus livrarea în sistem propriu, pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie.

Avantaje ale colaborării cu o companie de curierat

Eficiență și expertiză. Primul aspect pe care ar trebui să-l iei în calcul este că o companie specializată de curierat va avea cu siguranță mai multă expertiză în livrarea eficientă și rapidă a coletelor decât dacă ai gestiona livrarea în regim propriu. Aceste companii știu cum să gestioneze perioadele aglomerate, cum să facă față situațiilor neprevăzute și cum să abordeze întregul proces pentru a-i mulțumi pe clienți. 

Acoperire extinsă. Dacă vrei să livrezi într-o arie de suprafață limitată, atunci livrarea în sistem propriu poate avea sens. Dar, dacă vrei să livrezi la nivel național sau chiar internațional, atunci o companie de curierat este opțiunea potrivită pentru afacerea ta. 

Serviciile adiționale. Pe lângă livrarea propriu-zisă, firmele de curierat oferă servicii și opțiuni adiționale care cântăresc mult în gradul de satisfacție al clienților. De exemplu, cum știi unde se află coletul tău? Firma de curierat îți dă posibilitatea să urmărești statusul fiecărui colet printr-un AWB tracking. Dacă vrei să implementezi aceleași opțiuni pentru livrarea în sistem propriu, vor însemna mai multe costuri pentru tine. 

Economie de timp și resurse. Externalizarea livrărilor către o companie de curierat te poate ajuta să economisești timp și resurse pe care le poți investi în dezvoltarea afacerii. Gândește-te că pentru livrarea în sistem propriu, vei fi nevoit să investești într-o flotă auto, echipamente și personal nou pe care mai apoi va trebui să le întreții și să le gestionezi.

Avantaje ale livrării în sistem propriu

Program independent de livrare. Atunci când îți gestionezi livrarea produselor în regim propriu, îți poți adapta programul de livrări în funcție de nevoile companiei, de sărbători sau Black Friday, de exemplu. Totuși, poți avea parte de flexibilitate și în colaborarea cu partenerul tău de livrări, atât timp cât păstrați o comunicare strânsă

Mai mult control. În cazul în care o companie își gestionează livrările intern, are un control mai mare asupra întregului proces, inclusiv asupra timpilor de livrare sau manipularea produselor. De aceea, e foarte important să alegi o companie de curierat de încredere, pe care te poți baza și care se va asigura că procesul de livrare decurge eficient, iar destinatarii sunt mulțumiți. 

Gestionarea produselor fragile. Situații neprevăzute pot apărea oricând. Atunci când livrezi coletele în sistem propriu știi care sunt cele fragile și cum să le manipulezi. Tot din același motiv, e important să semnalizezi de fiecare dată pe colete dacă sunt fragile prin eticheta specială, pentru a fi manevrate cu grijă de curier, cât și să te asiguri că sunt protejate prin ambalaj. 

Colaborarea cu o companie de curierat și gestionarea livrărilor intern au avantaje distincte. Este important ca fiecare afacere să evalueze nevoile și prioritățile sale individuale înainte de a lua o decizie. Dacă ai o afacere care livrează într-o arie de suprafață limitată, livrarea în regim propriu poate fi o opțiune, însă dacă ai o afacere în extindere, colaborarea cu o firmă de curierat te va ajuta să crești și mai mult. 

Încă nu ai găsit o companie de curierat de încredere, care să se adapteze nevoilor companiei tale? Contactează-ne și hai să găsim cea mai bună soluție pentru coletele tale.

Data publicării articolului februarie 21, 2024 3:06 pm, data updatării acestuia februarie 23, 2024 2:22 pm
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express