fbpx

Vinzi obiecte grele, de dimensiuni mari? Atunci știi cât de complicat poate fi să-ți mulțumești clienții cu o livrare eficientă, dar în același timp să-ți protejezi profitul.

Avem o veste bună. Cu o planificare atentă și o colaborare eficientă cu partenerii potriviți de livrare poți să-ți optimizezi procesul și să-ți maximizezi profitul. 

Citește mai departe și descoperă câteva sfaturi despre cum să gestionezi corespunzător expedierea de colete grele, având în vedere diferitele aspecte care influențează costul și eficiența.

Ce se califică drept un colet greu?

În primul rând, este esențial să înțelegem ce se califică drept un colet greu. Conform standardelor industriei, un colet cu o greutate mai mare de 31,5 kg este considerat greu. Aceasta este o greutate care impune costuri suplimentare pentru expediere, pe lângă dimensiunile sale, locul de livrare și timpul dorit pentru livrare.

Factorii care influențează prețul expedierii

Greutatea și dimensiunile coletului: Pe măsură ce greutatea și dimensiunile coletului cresc, costul expedierii va crește în mod corespunzător. Asta pentru că expedierea de colete grele necesită un anumit tip de flotă, ocupă un spațiu mai mare în mașina de transport și pot consuma mai multe resurse pentru compania de curierat.  

Destinația livrării: Locul în care trebuie să livrezi coletul poate influența prețul, în funcție de distanța și accesibilitatea locației. Verifică întotdeauna aria de acoperire a companiei de curierat.

Urgența livrării: Dacă ai nevoie de o livrare rapidă, acest lucru poate implica și costuri suplimentare, având în vedere necesitatea de a prioritiza coletul în cadrul rutelor existente.

Ce să ai în vedere în gestionarea livrării

1. Colaborează cu partenerul de curierat potrivit: Alegerea unui partener de curierat de încredere este crucială. Optează pentru o companie care este specializată și are experiență în livrarea de colete grele. La PTT Express, te bucuri de acoperire națională, servicii adaptate nevoilor tale și un plan tarifar personalizabil.  

2. Alege cutii adecvate: Asigură-te că folosești cutii care se potrivesc corespunzător cu dimensiunile și greutatea obiectelor pentru a minimiza risipa și a asigura integritatea produselor. 

3. Împărțirea obiectelor în interiorul coletului: Dacă este posibil, împarte obiectele în interiorul coletului în mod eficient pentru a distribui greutatea și a preveni deteriorarea acestora. Acest proces te poate ajuta și să economisești materialele de ambalare sau cutiile. 

4. Ambalare corespunzătoare: Ambalează obiectele într-un mod care să asigure protecția acestora pe parcursul livrării. Deteriorarea produselor poate conduce la costuri suplimentare și pierderea încrederii clienților. Folosește folie specială sau alte materiale care să amortizeze șocurile și să protejeze obiectele. Dacă vrei să afli mai multe despre ambalarea adecvată a coletelor grele, poți găsi mai multe informații în articolul despre livrarea coletelor grele.

5. Supraveghează livrarea: Utilizează resursele puse la dispoziție de compania de curierat pentru a monitoriza și supraveghea livrarea coletelor. PTT Express, de exemplu, oferă aplicații software, integrări API și extensii e-commerce care îți pot facilita gestionarea și urmărirea expedierilor. De asemenea, destinatarii au la dispoziție posibilitatea să-și urmărească expediția prin funcția de căutare a AWB-ului de pe prima pagină a site-ului. 

Să livrezi obiecte grele într-un mod eficient și rentabil implică o planificare atentă, colaborarea cu partenerii potriviți de livrare și utilizarea resurselor tehnologice disponibile. Prin urmărirea recomandărilor noastre și o bună cooperare cu partenerul tău de curierat, poți să-ți optimizezi procesul, asigurându-te că obiectele grele sunt livrate în condiții optime și în termenii specificați. Astfel, nu doar că îți vei proteja profitul, ba chiar îl vei maximiza. 

Cauți partenerul potrivit de livrare pentru coletele grele? Folosește pagina de contact PTT Express și ia legătura cu noi!

Data publicării articolului ianuarie 16, 2024 9:08 am, data updatării acestuia ianuarie 16, 2024 9:18 am
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express