fbpx
Care este greutatea minimă pentru a te încadra la serviciul de colete grele? -pttexpress.ro

Ai în portofoliul tău și produse grele, precum electrocasnice sau obiecte de mobilier? Atunci știi câtă atenție trebuie să acorzi livrării lor, dar și alegerii unei companii de curierat potrivită. 

Livrarea de colete grele poate fi o provocare pentru toți cei implicați în procesul de transport. Cum te asiguri că acestea ajung la destinație în siguranță și într-un mod eficient? Îți prezentăm în continuare 3 sfaturi cheie care vizează ambalarea corectă a mărfii, ambalarea corectă a obiectelor fragile, dar și comunicarea eficientă cu destinatarul și compania de curierat. Implementează cele 3 recomandări, iar procesul de livrare a coletelor grele se va îmbunătăți semnificativ, și clienții tăi vor fi mai mulțumiți.

Care este greutatea minimă pentru a te încadra la serviciul de colete grele?

La PTT Express, serviciul de colete grele este disponibil pentru coletele ce au o greutate mai mare de 31.5kg. Pentru toate celelalte colete, ai la dispoziție serviciul de curierat standard.

1.Ambalează produsele corespunzător

Ca produsele ce depășesc o greutate de 31.5kg să fie acceptate la transport, este nevoie ca acestea să fie corect fixate și ambalate. Este un aspect esențial pentru o livrare eficientă și sigură. Dimensiunile maxime ale unui colet greu PTT Express sunt de 120x80x175 cm. 

În primul rând, eficientizează spațiul. Înainte să începi procesul de ambalare, planifică felul în care vei așeza produsele. Amplasează-le astfel încât să maximizezi spațiul disponibil și să asiguri stabilitatea încărcăturii. 

Dacă vrei să afli mai multe detalii despre cum poți ambala produsele destinate livrării de colete grele, ai la îndemână un ghid cu toate instrucțiunile de ambalare.

Folosește materiale de ambalare adecvate, cum ar fi folia de plastic și banda adezivă. Asigură-te că acestea sunt suficient de rezistente pentru a susține greutatea coletelor și să le protejeze împotriva deteriorării în timpul transportului.

2.Ambalează corect produsele fragile

La fel ca pentru serviciul standard de livrare a coletelor, este nevoie să te asiguri că obiectele fragile sunt ambalate corespunzător pentru a fi protejate. 

Începe de la izolarea obiectelor. Învelește fiecare obiect fragil în materiale speciale, ca folia cu bule sau hârtia ondulată, pentru a-i oferi protecție suplimentară împotriva șocurilor și vibrațiilor din timpul manipulării și transportului. 

Acolo unde este posibil, folosește cutii. Alege cutii de carton rezistente, de dimensiuni potrivite. Asigură-te că acestea pot suporta o greutate mai mare și că pot fi sigilate corespunzător. 

Dacă poziționezi mai multe produse în aceeași cutie, creează și protecție internă. Folosește materiale de umplere, ca spuma poliuretanică sau hârtia ondulată pentru a umple golurile dintre obiecte și pentru a asigura o amortizare adecvată. Acestea vor reduce riscul de mișcare sau lovire a obiectelor fragile în timpul transportului. 

După ce ai terminat de ambalat produsele fragile, poziționează etichete cu mesajul “fragil” pentru a-i informa pe cei care vor manipula produsele. 

3.Comunică atent cu destinatarul și compania de curierat

Cheia unei livrări eficiente stă întotdeauna în comunicare, atât cu firma de curierat, cât și cu destinatarul. 

Înainte de a chema un curier pentru a ridica produsele, asigură-te că ai furnizat firmei de curierat informațiile precise. Verifică dimensiunile și greutatea exactă ale coletelor, adresa destinatarului și apoi menționează locul și data când vor putea fi ridicate. Toate aceste informații sunt necesare pentru ca firma de curierat să poată pregăti și atribui echipamentele corespunzătoare. 

Stabilește o programare adecvată cu destinatarul. Asigură-te că programul de livrare este stabilit într-un mod care să se potrivească atât cu compania de curierat, cât și cu disponibilitatea destinatarului. La PTT Express, termenul de livrare pentru coletele grele este de 1-3 zile lucrătoare, în funcție de destinație.

După ce produsele au fost ridicate, iar destinatarul informat cu privire la termenul de livrare, monitorizează livrarea. Folosește platforma de online tracking pentru a obține informații actualizate despre starea și localizarea transportului de colete grele. Așa, vei rămâne permanent informat și vei putea reacționa rapid în cazul unor eventuale probleme sau întârzieri. 

Livrarea de colete grele poate fi mult eficientizată prin pregătirea și ambalarea corespunzătoare a produselor și o comunicare strânsă cu destinatarul și firma de curierat. Aplică cele 3 recomandări, iar clienții tăi vor fi mai fericiți și vânzarea produselor grele, mai profitabilă. 


Cauți partenerul potrivit de livrare pentru coletele grele? Folosește pagina de contact PTT Express și ia legătura cu noi!

Data publicării articolului iulie 19, 2023 2:42 pm, data updatării acestuia iulie 19, 2023 2:42 pm
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express