fbpx

Preferi să comanzi online în loc să mergi în magazinele fizice? Nimic nu se compară cu senzația aceea de bucurie când plasezi o nouă comandă! Iar și mai și, este senzația pe care o resimți atunci când te sună curierul și știi că doar câteva minute te mai despart de noile tale achiziții. 

Responsabilitatea ca procesul de livrare să fie unul eficient și fără probleme revine expeditorului, companiei de livrare, dar și ție, destinatarului. Există câteva reguli simple pe care dacă le urmezi, vei ști sigur că produsele tale ajung în timp util la tine și fără bătăi de cap. Indiferent că e vorba de o livrare standard sau de una de colete grele, aceste reguli se aplică pentru toate situațiile. Citește în continuare să le descoperi. 

Scrie corect datele de livrare

Aceasta este prima regulă și cea mai importantă atunci când urmează să ți se livreze un colet. Astfel, curierul te poate găsi ușor, fără alte drumuri suplimentare sau întârzieri. 

De ce date are nevoie compania de curierat?

Nume și prenume. Pentru a putea efectua livrarea, compania are nevoie de o persoană de contact. Chiar dacă pachetul este pentru o companie și nu o persoană fizică, tot este necesar să menționezi persoana care va primi efectiv coletul. 

Numărul de telefon. Cum altfel vei putea fi apelat de curier, dacă nu furnizezi numărul corect de telefon? De asemenea, este nevoie de numărul tău de telefon pentru a te putea anunța că urmează să se efectueze livrarea, prin SMS. 

Adresa. Asigură-te că menționezi adresa corectă și completă. Asta include localitatea, județul sau sectorul, strada, numărul, codul poștal, iar în cazul blocurilor de locuințe, e important să treci și scara, etajul și apartamentul. 

Atenție! În funcție de data livrării, stabilește unde te vei afla la momentul respectiv. Mulți destinatari preferă să aleagă adresa de la locul de muncă, pentru că sunt mai multe șanse să fie găsiți în acel loc. În acest caz, ai și opțiunea de a menționa curierul să lase livrarea la punctul de recepție, dacă există, la persoana responsabilă. 

Codul poștal. Și tu te-ai întrebat de ce e așa important codul poștal? Codul poștal este o înșiruire de cifre și/sau litere atribuite unei anumite locații geografice. Firmele de curierat sortează coletele iar codul poștal este principala informație utilizată pentru sortarea acestora. Un cod poștal corect face ca sortarea să fie mai rapidă și eficientă. 

Ce se întâmplă dacă introduci un cod poștal greșit? Un cod poștal eronat poate face ca pachetul tău să fie redirecționat către un alt centru de încărcare. Asta înseamnă că timpul de livrare al coletului tău va fi întârziat, pentru că va trebui să fie sortat manual și apoi redirecționat la centrul corect. 

Te îngrijorezi cu privire la protecția datelor? Conform cerințelor Regulamentului General privind Protecția Datelor nr. 679/2016 al U.E., compania de curierat este obligată să administreze în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate datele tale personale. Așadar, îți vom folosi datele cu caracter personal doar pentru a-ți putea livra bunurile și fără alt scop. 

Instrucțiuni speciale de livrare. Cele mai multe magazine online au incluse în formularul de comandă și câmpul pentru instrucțiuni speciale. Acolo poți menționa alte detalii care crezi că ar fi importante pentru curier. De exemplu, dacă curierul este nevoit să urmeze o intrare specială în imobil sau poate instrucțiunea de a nu suna la ușă. 

Cum afli unde se află coletul?

Știm că ești nerăbdător să-ți primești coletul, așa că pe site-ul PTT Express găsești ușor funcția de AWB Tracking unde poți afla rapid statusul coletului. Mai mult, vei primi și prin SMS actualizări despre statusul coletului, în special în ziua livrării.

Coletul încă nu a ajuns?

Dacă încă nu ai fost contactat de către curier sau observi că ceva este în neregulă cu statusul coletului, poți apela cu încredere echipa de customer service. Aceștia te vor ajuta cu orice fel de întrebări sau probleme, așa că nu trebuie să-ți faci griji. Trebuie doar să ne apelezi la numărul de telefon 0720 800 353 sau să ne scrii pe office@pttexpress.ro. 

Cum faci retur?

Pentru a putea iniția procesul de retur este nevoie să contactezi expeditorul. Acesta îți va furniza toate detaliile necesare despre cum va decurge returul. În acest caz, va trebui să pregătești produsele de livrare, adică să le ambalezi corespunzător, și să aștepți curierul pentru a le prelua. 
Ca să fii sigur că produsele vor ajunge la timp și în siguranță la tine, există câteva reguli pe care trebuie să le urmezi: să treci toate datele de livrare corect și complet și să iei legătura cu echipa de customer service dacă întâmpini orice fel de probleme. Între timp, poți verifica ușor statusul coletului pe site-ul https://pttexpress.ro/ și deja să-ți faci planuri cu produsele pe care urmează să le primești!

Data publicării articolului august 17, 2023 2:15 pm, data updatării acestuia august 23, 2023 12:07 pm
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express