fbpx

Tocmai ce ai ajuns pe plajă, când primești un SMS de la curier că azi se va livra coletul comandat? Ce faci? 

Vara este perioada concediilor, a weekendurilor prelungite petrecute la mare sau la munte, în care sunt toate șansele să nu fii găsit mereu la adresă. Oare ce se întâmplă cu coletele comandate în această perioadă? Dacă magazinul online de la care ai comandat colaborează cu o firmă flexibilă de curierat, atunci vei avea mai multe opțiuni la îndemână, ca produsele tale să nu trebuiască să fie returnate la expeditor. 

În cele ce urmează, îți explicăm pas cu pas cum să gestionezi coletele livrate prin PTT Express ca să te bucuri și de concediu și de produsele comandate.

cum poti afla statusul coletului-pttexpress.ro

Cum poți afla statusul coletului?

După ce produsele pe care le-ai comandat au fost predate către curier, atunci ar fi trebuit să primești un număr de AWB. Poți verifica statusul coletului prin numărul de AWB, accesând site-ul PTT Express. Introduci numărul de AWB în căsuța de căutare de pe prima pagină a site-ului și ți se va afișa o listă cu toate actualizările coletului. 

În ziua în care ar trebui să primești coletul, vei fi anunțat și prin SMS. Când curierul ajunge la adresa ta, el te va suna să îți înmâneze coletul. 

Câte livrări de încercare va face curierul?

De obicei, serviciul standard de livrare cuprinde 2 sau 3 încercări de livrare. Cele mai mai multe companii de curierat pun la dispoziția magazinului online două încercări de livrare în mod gratuit, standard, plus posibilitatea unei a 3-a încercări de livrare, contra cost. În funcție de alegerile comerciantului online, curierul va putea să încerce să îți livreze coletul în 3 zile diferite. 

Dacă nici după ultima încercare de livrare nu te poate găsi, coletul va fi returnat la expeditor. În acest caz, va trebui să comanzi din nou produsele dorite. 

Cum îți poți reprograma livrarea?

La PTT Express este foarte simplu. În SMS-ul primit în ziua livrării, vei vedea că există un link care îți permite să schimbi data și/sau adresa de livrare. Vei putea să alegi o altă dată mai convenabilă pentru tine, cât și o adresă la care poți fi găsit. Astfel, îți vei putea primi coletul după ce revii din concediu și să te bucuri de produsele comandate fără a fi returnate. 

Mai exact, dai click pe linkul inserat în SMS și se va deschide o nouă pagină. De acolo, vei putea selecta opțiunile convenabile pentru tine. 

Ce poți face ca să te asigură că produsele comandate nu vor ajunge cât timp ești în concediu?

Dacă vrei să te asiguri că produsele comandate nu vor ajunge în timpul în care ești plecat în concediu, poți verifica termenul estimat de livrare încă de la plasarea comenzii. La PTT Express, de exemplu, termenul pentru serviciul standard de livrare este, în general, de 1-3 zile lucrătoare în aproape toate localitățile din România. Verifică termenul de livrare indicat de comerciantul online și calculează dacă există posibilitatea ca livrarea să aibă loc în timpul în care te afli plecat. În cazul în care constați că produsele nu vor ajunge în perioada dorită, poți plasa comanda câteva zile mai târziu sau poți reprograma livrarea ușor, prin linkul primit în SMS.

Știm că perioada verii este una aglomerată, cu vacanțe, concedii și escapade în afara localităților. De aceea, PTT Express îți oferă posibilitatea de a reprograma livrarea coletelor în funcție de programul tău și de nevoile tale. Astfel, te poți bucura de momentele de relaxare pe plajă sau la munte, în timp ce noi ne ocupăm ca produsele comandate să ajungă la tine în momentul în care revii din concediu.

Ești destinatar și aștepți un colet livrat prin PTT Express? Verifică statusul coletului de pe homepage-ul PTT Express, folosind numărul de AWB.

Ai un magazin online și cauți un partener de livrare flexibil, care să se asigure că destinatarii sunt fericiți printr-o livrare sigură și la timp? Contactează-ne și hai să discutăm!

Data publicării articolului iunie 20, 2023 2:29 pm, data updatării acestuia iunie 20, 2023 2:42 pm
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express