fbpx
Colet fragil: sfaturi utile pentru ambalarea corectă și un transport în siguranță - pttexpress.ro

Expedierea coletelor este, de obicei, cea mai obositoare parte a procesului de cumpărare și vânzare. Indiferent dacă ai sub conducere o afacere de comerț electronic sau ești interesat să expediezi un articol fragil, unic, este important să cunoști cel mai bun mod de a expedia articole care se pot deteriora foarte ușor. La urma urmei, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să riști ca ceva să se spargă pe drum. Cel mai bun mod de a minimiza riscul este să te asiguri că articolele tale sunt ambalate și marcate corespunzător.

1. Ce colete sunt considerate fragile?

Când vine vorba de bunuri fragile, acestea sunt, în esență, orice articole care necesită puțin mai multă îngrijire și atenție la expediere, fie pentru că sunt deosebit de delicate, fie pentru că sunt greu de înlocuit. Această categorie poate include absolut totul, de la instrumente muzicale, la antichități scumpe. Vestea bună este că atunci când vine vorba de ambalarea corectă a articolelor, se aplică aceleași reguli generale.

2. Sfaturi pentru ambalarea articolelor fragile + cum împachetezi un colet fragil

În primul rând, este important să te asiguri că ai o cutie rigidă sau o carcasă exterioară. Ai putea fi tentat să încerci să îți potrivești articolul fragil în cea mai mică dimensiune posibilă a cutiei, dar este important să te asiguri că aceasta nu este prioritatea ta. În ceea ce privește dimensiunea, este bine să te asiguri că ai suficient spațiu între articol și cutie, pentru a include suficientă umplutură. Apoi, este indicat să te asiguri că ai o bandă puternică, o etichetă de transport și o mulțime de folie cu bule sau alte articole speciale pentru ambalare. Dacă ai bifat toate elementele de pe listă, acesta este, cu siguranță, cel mai preferat mod de a te asigura că articolul fragil pe care dorești să îl expediezi este în siguranță.

Care este cel mai bun mod în care poți ambala articolul?

Înfășoară, cu grijă, articolul fragil într-un strat de folie cu bule. Acest lucru va oferi un strat suplimentar de protecție pentru obiect. Apoi, pune articolul în cutie sau înveliș exterior. Acum, poți avea parte de partea distractivă: vei dori să te asiguri că nu mai ai spații goale în cutie. Umple fiecare spațiu cu materialele de ambalare, astfel încât articolul să nu se poată mișca liber în interiorul cutiei. Amintește-ți că principalul tău scop este să te asiguri că obiectul rămâne cât mai nemișcat posibil, chiar și atunci când trece prin tranzit.

Este o idee bună să pui o etichetă suplimentară de adresă în interiorul pachetului. Acesta este un pas suplimentar inteligent, în cazul în care eticheta de adresă din exterior cade sau se deteriorează.

3. Sfaturi pentru o livrare cât mai sigură a unui colet fragil

Coletul fragil trebuie să treacă prin câteva etape, pentru a ajunge în siguranță la destinatar:

a) ambalează-l cât mai bine: este o idee bună să te asiguri că ai înfășurat mai întâi articolul într-un strat de folie cu bule. Acest lucru oferă un strat suplimentar de protecție;

b) acordă atenție factorilor externi: în cazul în care coletul tău are de parcurs un drum lung, internațional, este important să iei în considerare modul în care umezeala îți poate afecta sau amenința pachetul fragil. Dacă ai îndoieli, ia în considerare o pungă de plastic sau o folie termocontractibilă, pentru a împiedica pătrunderea umezelii în colet;

c) folosește materiale de ambalare cât mai sigure: este util să iei în considerare banda de ambalare, pentru a menține lucrurile la loc, pungile cu fermoar și tipurile potrivite de materiale;

d) nu pune prea multă presiune asupra articolelor fragile: înfășoară-le într-un mod sigur, dar liber. Poate suna vag, dar vrei să te asiguri că nu există prea multă tensiune pe articole atunci când le împachetezi. În felul acesta, este mai puțin probabil ca acestea să se deterioreze în tranzit. Astfel, expedierea produselor poate fi dificilă, dar expedierea articolelor fragile poate fi și mai dificilă! Articolele fragile includ orice poate fi spart cu ușurință, de la articole din sticlă, la antichități și multe altele. Aceste articole delicate pot fi realizate din orice material, inclusiv din cristal și ceramică și necesită o atenție suplimentară înainte de expediere, fie că livrezi un colet național sau unul internațional.

Data publicării articolului februarie 11, 2022 3:19 pm, data updatării acestuia februarie 11, 2022 3:19 pm
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express