fbpx

Un colet pierdut poate însemna multe bătăi de cap, atât pentru cei care aşteaptă să primească un pachet, cât şi pentru antreprenorii şi oamenii de afaceri care îşi bazează activitatea pe oferirea spre vânzare a unor produse. Pierderea coletului nu este numai un eveniment neplăcut, ci poate duce şi la pierderi în afaceri sau la probleme în relaţia cu clienţii, în special atunci când conţinutul pachetului reprezenta ceva foarte important pentru un client.

Fie că ai o afacere proprie şi trebuie să colaborezi cu firme specializate de curierat, fie că eşti persoană fizică şi ai nevoie să trimiţi colete sau primeşti des pachete, vei afla din acest articol ce poţi face pentru a evita problemele cu un colet pierdut şi cum le poți soluţiona:

1. Colet pierdut: ce poţi face pentru a evita astfel de probleme

Pentru a evita problemele recurente cu coletele pierdute, există câteva măsuri pe care le poţi lua din timp:

  • Alege o firmă de curierat de încredere. Indiferent dacă ai nevoie de un curier naţional sau de un curier internaţional, este important să alegi o firmă de încredere pentru a evita situaţii neplăcute. O firmă de încredere este cea care îţi oferă siguranță încă de la prima convorbire şi care îţi poate răspunde deschis la toate întrebările. De asemenea, experienţa şi seriozitatea sunt şi ele două aspecte pe care merită să le iei în considerare. Optează pentru o companie transparentă, care are resurse şi planuri ce se potrivesc obiectivelor tale.
  • Alege o firmă de curierat ce permite urmărirea coletelor. Companiile ce permit gestionarea expediţiilor cu ajutorul urmăririi în timp real a coletelor, pot oferi încrederea că problemele cu livrarea sunt o raritate. Cu ajutorul AWB-ului sau numărului unic de identificare al fiecărui colet, se va putea vedea online care este statusul pachetelor, dacă au ajuns la curier, dacă se află în depozit sau dacă se află în drum spre clientul final.
  • Caută să dezvolţi un parteneriat de lungă durată. Atunci când alegi firma de curierat, nu o privi ca pe un task ce trebuie bifat, ci ca pe un parteneriat cu o altă companie. Alegerea unei firme care se potriveşte nevoilor tale, care are soluţii pentru problemele tale şi răspunsuri pentru întrebările pe care le ai de adresat, înseamnă un plus pentru afacerea ta.

2. Cum să procedezi în cazul în care coletul s-a pierdut?

Atunci când problema unui colet pierdut nu mai poate fi prevenită şi s-a întâmplat deja, ceea ce poţi face este să găseşti soluţiile potrivite. Mai întâi, contactează firma de curierat. Colaborează cu serviciul de curierat pentru a putea afla ce s-a întâmplat cu pachetul şi care sunt posibilele erori apărute. În acest mod, ai toate şansele de a soluţiona lucrurile cât mai bine şi de a nu pierde clienţi. Nu te înfuria sau agita, deoarece astfel de probleme apar din când în când în cadrul expediţiilor de colete, chiar dacă tu ai luat toate măsurile necesare pentru prevenirea acestora.

Multe persoane se întreabă dacă pot obţine o despăgubire pentru un colet pierdut. În cazul în care clientul final a ales opţiunea de a-şi asigura coletul în caz de pierdere sau de deteriorare, atunci totul se va putea soluţiona uşor. De asemenea, este bine să stabileşti chiar tu cu firma de curierat parteneră dacă se vor oferi despăgubiri pentru coletele pierdute şi în ce condiţii se oferă acestea. Foarte multe agenții pun la dispoziţie sisteme de asigurare pentru colete, ceea ce înseamnă că pentru plata unei sume modice, fiecare caz de pachete pierdute se va putea rezolva amiabil, astfel încât toată lumea să fie mulţumită.

Un colet pierdut nu este o problemă fără soluţie, în special atunci când ai un parteneriat solid cu firma de curierat. Pentru a evita astfel de situații, te poţi asigura că alegi să colaborezi cu firme de încredere, ce oferă planuri personalizate pentru afacerea ta şi ce au deschiderea de a-ți răspunde la toate întrebările. Opţiunea de a urmări coletele şi statusul expedierii online poate să ajute şi ea la prevenirea coletelor ce se pierd. Totuşi, atunci când te confrunţi cu problema unui pachet ce s-a pierdut deja, analizează soluţiile pe care le ai la dispoziţie și contactează firma de curierat.

Data publicării articolului septembrie 29, 2021 1:37 pm, data updatării acestuia septembrie 29, 2021 1:37 pm
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express