fbpx
Expediere colectată – Ce reprezintă această etapă în procesul de expediere?
- pttexpress.ro

Statusurile comenzilor sunt elemente esențiale care îți oferă informații importante despre stadiul în care se află expedierea coletului pe care l-ai trimis sau pe care trebuie să-l primești. Colectarea expedierii este una dintre etapele principale ale acestui proces – însă, pentru a înțelege întreg traseul pe care îl face un colet, trebuie să te informezi cu privire la procedurile și acțiunile care sunt efectuate în acest sens. Lucrurile pot varia în funcție de firma de curierat cu care alegi să colaborezi, însă, în general, pașii sunt aceiași sau sunt similari. Așadar este recomandat să știi toate aceste detalii, indiferent dacă ești persoană fizică sau juridică.

1. Ce înseamnă expediere colectată?

Noțiunea de expediere colectată este folosită frecvent de către companiile de curierat profesioniste și înseamnă că respectivul colet a fost preluat de către curier de la expeditor și urmează să fie trimis către destinatar. Astfel, în momentul în care coletul capătă acest status, înseamnă că primii pași au fost executați și că celelalte etape pot fi demarate. Totuși, expeditorul este cel care are, în primul rând, sarcina de a se asigura că datele completate sunt corecte (numărul de telefon și adresa destinatarului, informațiile personale, etc.), înainte ca expediția să fie preluată de către curier. De asemenea, tot expeditorul trebuie să ambaleze corespunzător pachetul pe care vrea să-l trimită și, apoi, să solicite un curier prin selectarea unor servicii de curierat potrivite pentru tipul de expediție pe care vrea să o efectueze.

În momentul colectării efective, expeditorul va primi un document de transport, care va conține toate informațiile esențiale legate de traseul pachetului, dar și de modalitatea prin care acesta va putea urmări traseul coletului. Cu ajutorul AWB-ului primit, vei putea să verifici în permanență statusul expedierii, urmărind oricând dorești stadiul concret în care se află coletul tău. După colectarea pachetului, AWB-ul devine disponibil și pentru destinatar, iar acesta poate verifica, de asemenea, informațiile de care are nevoie pentru a estima momentul livrării. 

Ce înseamnă expediere colectată? - pttexpress.ro

2. Ce se întâmplă după ce expedierea a fost colectată?

După ce expedierea a fost colectată de către curier, începe procesul efectiv de trimitere a coletului. Mai întâi, coletul este procesat la sediul companiei de curierat și este distribuit în funcție de zona în care trebuie livrat. Apoi, se inițiază livrarea propriu-zisă, către adresa destinatarului. 

În tot acest timp, stadiul expedierii poate fi verificat tot prin intermediul AWB-ului. Acesta oferă informații utile pentru toate părțile implicate în proces, până în momentul primirii coletului de către destinatar. Astfel de servicii de tracking sunt extrem de utile atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Sistemul de tracking este folositor și pentru antreprenor, deoarece acesta sprijină organizarea eficientă a procesului de expediere a produselor pe care le comercializezi. Astfel, lucrurile vor fi mult mai simple dacă alegi să colaborezi cu o firmă de curierat cu experiență, care să-ți pună la dispoziție toate resursele de care ai nevoie pentru afacerea ta. 

Fie că optezi pentru un serviciu de livrare standard sau pentru un serviciu de livrare cargo, fie că alegi alte tipuri de servicii de curierat, este important să fii la curent cu toate beneficiile și avantajele de care te poți bucura din momentul preluării coletului până în momentul expedierii efective. Colectarea expedierii este un pas esențial, însă toate etapele trebuie să funcționeze în mod optim, dacă vrei ca pachetul să ajungă cât mai repede la destinatar. Toți acești pași pot fi realizați cu maximă eficiență dacă alegi să colaborezi cu profesioniști. Documentează-te cu privire la serviciile pe care ți le poate oferi o companie de curierat și cere o ofertă personalizată, în cazul în care ai anumite cerințe mai speciale. 

Ce se întâmplă după ce expedierea a fost colectată? - pttexpress.ro

În concluzie, colectarea coletului de către un curier este o etapă obligatorie, prin care se trece automat în procesul de preluare și de livrare a unui colet. Pentru a fi la curent cu statusul de expediere, nu uita să verifici AWB-ul și să cercetezi informațiile pe care ți le va oferi compania de curierat cu care alegi să colaborezi. Cu siguranță vei avea parte doar de servicii de calitate, dacă vei apela la sprijinul unei companii profesioniste!

Data publicării articolului octombrie 12, 2022 1:42 pm, data updatării acestuia octombrie 12, 2022 1:43 pm
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express