fbpx

Transportul prin curierat a devenit o ramură vitală a economiei de astăzi, iar din ce în ce mai multe persoane și businessuri apelează la astfel de servicii. Cum fiecare magazin online a început să se dezvolte, agenții comerciali au nevoie de promptitudine, seriozitate și timp de livrare a unui colet cât mai scurt, atunci când trimit o comandă. De aceea, articolul de mai jos vine în ajutorul tuturor persoanelor interesate de procesul prin care trece un colet și în cât timp ajunge la destinatar. 

1. În cât timp ajunge un colet – etapele de la expeditor la destinatar

Indiferent că ești persoană fizică sau deții un business și ai nevoie să trimiți un colet, primul pas pe care trebuie să îl faci este alegerea unei firme de curierat în vederea unei colaborări. De asemenea, și aici este important să știi la ce servicii să apelezi. De exemplu, pentru un colet cu o greutate mai mică de 30 kg, Express Standard iti asigură transport rapid în aproape toate localitățile din România. În ceea ce privește pachetele care depășesc această greutate, cea mai bună soluție de expediere este Express Cargo

Următorul pas constă în pregătirea pachetului. Acest proces trebuie făcut în mod corespunzător, în funcție de specificul articolelor pe care le expediezi. Este indicat să folosești o cutie de carton pentru ambalare, care se potrivește dimensiunii și greutății produselor. Alege un material de calitate, rezistent la umiditate și nu uita de protejarea marginilor. În cazul în care vrei să refolosești o cutie, asigură-te că nu are etichete vechi pe ea.

După ce pachetul este gata, cheamă un curier pentru a plasa comanda. Serviciile de curier național sau internațional îți asigură trimiterea rapidă de colete, tarife avantajoase și soluții pentru orice domeniu de activitate sau volum de livrări, în funcție de nevoile tale. Poți afla prețul estimativ cu ajutorul calculatorului de costuri. Atunci când pachetul tău va fi preluat, vei primi un document de transport, care deține toate informațiile adăugate de tine și un cod AWB prin care poți urmări traseul coletului. 

Ultimul pas constă în transportul mărfurilor și expedierea lor la destinatar în cele mai sigure condiții. Un avantaj major al colaborării cu o firmă de curierat constă în aplicația web care îți permite să gestionezi toate comenzile într-un singur loc: statusul expedierii, track & trace și multe alte opțiuni care vor facilita procesul de lucru. 

În cât timp se livrează o comandă?

Dacă te-ai întrebat până acum în cât timp se livrează un colet, trebuie să știi că acesta poate să difere în funcție de adresa destinatarului, tipul de curierat (intern sau extern) și tipul de marfă. De exemplu, în ceea ce privește livrările interne, beneficiezi de transport foarte rapid în aproape toate orașele și localitățile din țară. Timpul de livrare pentru coletele internaționale diferă și el. 

Indiferent că ai un magazin online, un start-up sau o firmă recunoscută deja pe piață și ai nevoie de servicii de curierat intern sau extern, standard sau agabaritic, timpul estimativ este de 1-2 zile lucrătoare. 

În ceea ce privește serviciul standard care presupune colectarea, sortarea, transportul și expedierea la domiciliu a plicurilor de maxim 1 kg, acesta se realizează într-un termen aproximativ de 1 – 3 zile lucrătoare. În plus,  pentru pachetele mai grele de 30 kg, livrarea se face în regim door to door, în doar 3-5 zile lucrătoare. Un aspect extrem de important este faptul că marfa va trebui ambalată în folie, paletizată și fixată pentru a asigura un transport sigur și de calitate. 

Astfel, cu ajutorul unei firme de curierat cu experiență vastă pe piață, vei beneficia de tarife accesibile, promptitudine, seriozitate, soluții web extrem de ușor de utilizat, monitorizarea livrării și un timp rapid de expediere a coletelor tale, indiferent că sunt pe o rută internă sau externă. 

Așadar, ia în calcul sfaturile și informațiile de mai sus, contactează o companie care oferă servicii de calitate și nu va trebui să îți mai faci griji cu privire la expedierea coletelor tale!

Data publicării articolului august 17, 2021 10:05 am, data updatării acestuia august 24, 2021 8:43 am
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express