fbpx

Este opțiunea de plată ramburs la curier viabilă pentru magazinul tău? Poți pierde încrederea clientului prin faptul că nu furnizezi plata prin numerar la livrare? Atunci când dorești să începi un business nou sau pur și simplu vrei să descoperi o oportunitate nouă de curierat, vor fi multe întrebări de acest fel în mintea ta.

Fiecare antreprenor are o experiență diferită în crearea magazinului online și în gestionarea comenzilor. Companiile de comerț electronic care au avut o experiență bună în ceea ce privește comenzile tip ramburs îți vor recomanda să activezi această opțiune. În schimb, alți antreprenori îți vor spune că este o alegere problematică. Află din acest articol ce înseamnă, mai exact, plata în sistem ramburs și care sunt avantajele acesteia.

1. Plata ramburs – Ce înseamnă?

Prin definiție, serviciul cu plata ramburs la curier se referă la achitarea produselor de către destinatar, la momentul livrării coletului. Cu alte cuvinte, rambursarea se face atunci când un cumpărător plătește pentru bunuri sau servicii odată ce le primește. În majoritatea cazurilor, plata de tip ramburs poate fi realizată în sistem numerar. 

Pentru a lua decizia corectă pentru business-ul tău și pentru a economisi timpul de cercetare, este important să înțelegi nu numai ce reprezintă acest tip de plată, ci și care sunt avantajele pe care ți le poate aduce. 

2. Plata ramburs la curier – care sunt avantajele?

În general, plata în sistem ramburs îți poate aduce anumite avantaje competiționale semnificative din punctul de vedere al clientului. Iată care sunt acestea: 

  • Alegerea clientului

Unul dintre principalele motive pentru care opțiunea de a plăti în sistem ramburs la curier poate fi o alegere potrivită pentru afacerea ta este faptul că anumiți clienți preferă acest mod de plată. 

Din motive de igienă, plata online reprezintă, cu siguranță, alegerea cea mai bună. Totuși, există argumente conform cărora este indicat să le oferi clienților tăi și opțiunea de plată în sistem ramburs, precum lipsa de încredere în magazinele online pe care le frecventează pentru prima dată sau teama de o calitate inferioară a produsului.

Pe de altă parte, pot exista și situații în care clientul să aibă disponibilă suma în numerar, dar să nu aibă suficient timp pentru a merge și a depune banii în cea mai apropiată bancă.

Cu toate că plata cu cardul este ușor de făcut și durează doar câteva minute, plățile online reprezintă încă un lucru înfricoșător pentru anumiți oameni și acesta este, cu siguranță, un punct valid, care trebuie să fie luat în considerare.

În calitate de proprietar de magazin de tip eCommerce, este necesar să cunoști bine tipul clienților cărora te adresezi și, de aici, să stabilești un scenariu de vânzare.

De asemenea, există persoane care preferă vânzările față în față, unde plata cash a coletului poate fi mai convenabilă. 

Chiar și atunci când fac cumpărături online, anumitor clienți le place să verifice produsele fizic. Într-un astfel de caz, destinatarul poate verifica produsul, îl poate privi și, dacă este mulțumit de calitate, poate efectua plata.

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când ești la început de drum sunt comisioanele bancare pentru fiecare produs vândut, în raport cu volumul de vânzări. Deși plata cu cardul îți aduce mai repede banii în cont, este necesar să te gândești și la acest aspect. 

  • Nu este nevoie de card de credit/debit.

Pentru a efectua o plată online, fie ai nevoie de un card de credit, fie de un card de debit. Chiar și atunci când se urmărește tendința de a trece la digital pentru a eficientiza procesul de vânzare, există posibilitatea ca anumiți potențiali cumpărători să fie descurajați de această modalitate de plată. 

Pe de altă parte, există și varianta de refuzare a coletului, iar returnarea produselor poate fi costisitoare pentru afacerile mici, cărora le lipsește infrastructura și suportul pentru returnare. Cu toate acestea, procentul persoanelor care returnează coletul fără motiv întemeiat este extrem de mic. Totuși, este posibil să returneze articole care nu îndeplinesc așteptările prezentate pe site.

Mai mult decât atât, opțiunea de ramburs la curier generează mai mult trafic către site și oferă clienților un sentiment de siguranță, mai ales dacă magazinul digital este nou și ai nevoie să crești popularitatea brandului și să solidifici gradul de încredere.

În concluzie, plata ramburs la curier sau în numerar la livrare reprezintă încă o metodă de plată pe care este recomandat să o oferi clienților. Alege servicii de curierat în condiții de excelență și maximă responsabilitate!

Data publicării articolului iunie 16, 2021 2:33 pm, data updatării acestuia februarie 21, 2023 3:56 pm
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express