fbpx

Ai anumite acte importante de trimis în afara țării și nu știi exact cum să procedezi? Stai liniștit, procesul nu este atât de complicat precum pare. Cu puțină informare înainte și cu un pic de îndrumare din partea firmei de curierat, actele tale vor ajunge în siguranță la destinație. Totuși, sunt unele aspecte de care merită să ții cont.

Majoritatea serviciilor de curierat dispun de posibilitatea de a trimite documente și acceptă o greutate maximă de 2 kg per plic și dimensiuni de până la  35 x 28 cm. Partea bună este că poți găsi firme care să îți asigure un preț mai mult decât accesibil pentru nevoile tale. Cu toate acestea, este important să te interesezi bine înainte de a trimite pachetul, sau să te uiți pe site-ul companiei, pentru că aceste informații diferă de la o firmă la alta. Un lucru pe care îl poți face este să te asiguri că alegi cea mai avantajoasă ofertă.

1. Trimiterea documentelor în străinătate în funcție de țara pe care o alegi

Atunci când vrei să trimiți ceva printr-un curier internațional, fie ca este vorba despre un plic cu documente sau de un colet, e important să te informezi in legatura cu legislația țării spre care urmează să trimiți pachetul . În cele mai multe cazuri, poți discuta cu reprezentanții firmei de curierat pentru a clarifica toate aspectele legate de aceste detalii, sau poti cauta informațiile pe internet. Ține cont că legile referitoare la transportul documentelor și coletelor diferă de la o țară la alta și e posibil ca ceea ce este acceptat într-un stat, să nu fie în altul. 

2. Trimiterea documentelor printr-un curier de încredere

După ce afli aspectele esențiale legate de legislația țării de destinație, e important să te documentezi și asupra firmei de curierat la care vei apela.  În special, dacă este vorba despre documente foarte importante, trebuie să ai grijă să alegi o firmă de curierat profesionistă, cu renume și, preferabil, cu o activitate de peste 10 ani în acest domeniu. În aceste condiții vei fii sigur că fiecare livrare va fi tratată cu seriozitate și că riscul de a întâmpina incidente în cadrul acestui proces va fi diminuat. Citește multe review-uri despre firma pe care dorești să o alegi și încearcă să le eviți pe cele care par neglijente sau care au un renume pentru pierderea coletelor. Nu e neapărat necesar, dar ar fi mai bine să găsești o companie care oferă și servicii door-to-door.

3. Ce să faci înainte de a trimite plicul cu documente în străinătate

Dacă te-ai informat și despre țară, și despre serviciile de curierat și ești pregătit să trimiți, mai e un aspect de care trebuie să ții cont: ambalarea. Sunt șanse mari ca plicul tău să treacă prin anumite procese de verificare și e important să elimini orice riscuri ca acesta să se desfacă sau deterioreze pe drum. 

Atunci când îți alegi plicul, trebuie să verifici și dimensiunile acceptate de firma de curierat.  De asemenea, poți verifica și care sunt informațiile esențiale pe care trebuie să le treci pe pachet, pentru a te asigura că nu îți scapă vreun detaliu important și că actele pe care le expediezi vor ajunge cu siguranță unde trebuie.

Acestea fiind spuse, nu ai de ce să-ți faci griji. Alege o firmă de curierat  de încredere, împachetează corespunzător, documentează-te puțin despre legislația țării în care dorești să trimiți documentele, coletele sau pachetele, iar procesul va fi cu certitudine simplificat.

Sursă foto: Shutterstock.com

Data publicării articolului iunie 16, 2021 2:11 pm, data updatării acestuia august 24, 2021 8:40 am
Categoria din care face parte articolul: Noutăți PTT Express